Uspeh mladih gimnastičarki na državnom prvenstvu

Članice Kluba ritmičke gimnastike “Nika” na Šampionatu Srbije, održanom u Svilajncu, u C individualnim vežbama ostvarile su zapažene rezultate.  

U kategoriji pionirki 2015. godište Milica Filipović osvojila je drugo mesto sa obručem, a Mia Babić drugo mesto sa vijačom.

Sjajne rezultate ostvarile su i kadetkinje Sofija Miljković koja je osvojila prvo mesto sa vijačom te Milica Babić koja je bila treća i Sara Memet koja je bila četvrta, a sve u vežbama sa vijačom.

Takođe kadetkinji, ali 2012. godište, Đurđi Spasić pripalo je prvo mesto, već treću godinu za redom i Nini Petković četvrto mesto.

Zapažen uspeh na takmičenju održanom tokom vikenda ostvarile su i najstarije takmičarke, one koje nastupaju u kategoriji seniorke. Prvo mesto pripalo je Lejli Mejzini sa čunjevima i drugo Jovani Đuđević sa trakom.

Inače, kruševački Klub ritmičke gimnastike “Nika” broji 70-ak članica, uzrasta od 5 do 16 godina.  One u takmičarski program kreću od šeste godine. Ritmička gimnastika obuhvata vežbe sa rekvizitima i bez njih.

Najtalentovanija deca takmiče se i individualno. To je ujedno san svake devojčice koja se bavi ritmičkom gimnastikom. Treniraju do dvadesete godine, dokle je i moguće učešće na takmičenjima.

M.M.D.

Foto: Klub “Nika”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *