Uskoro: Volonteri u „Gnezdu“ grade letnju binu

Alternativni kulturni centar „Gnezdo“ ugostiće uskoro šestoro volontera koje će učestvovati u izgradnja manje platforme, odnosnobine koja treba da omogući programe na otvorenom tokom leta. Volonteri će, takođe, pomagati u probama programa i pripremnim aktivnostima, prilagođavati scenu potrebama korisnika, a biće organizovane i akcije čišćenje obale Rasine, najavljuju iz „Gnezda“.

Kamp, Gnezdo, Odjek.rs
Detalj sa jednog od prethodnih kampova / FOTO: AKC “Gnezdo”

Međunarodni volonterski kamp održava se od 5. do 15. jula, učestvuje po jedna osoba iz Španije, Danske i Turske i još troje iz Srbije, iz Beograda, Sopota i Loznice. Liderka kampa je Miona Dimitrijević iz Kruševca.

Iz „Gnezda“ podsećaju da volonterski kampovi okupljaju strane i domaće volontere u lokalnim zajednicama skoro čitav vek, a volonteri rade na poslovima od javnog interesa za tu zajednicu, istovremeno usavršavajući veštine i stičući prijatelje za ceo život.

Kampovi su isključivo neprofitnog karaktera, direktno doprinose unapređenju društvenog položaja mladih i održivom razvoju lokalnih zajednica u širokom spektru tematskih oblasti i kroz pojačanu mobilnost mladih unutar i van zemlje, a samim tim se osiguravaju domino efekat mobilnosti – aktivno građanstvo, smanjen uticaj ksenofobije, otvorenost ka „drugom i drugačijem”, volonterski stav te zdravije i produktivnije civilno društvo.

Ovdašnjem „Gnezdu“ će ovo biti četvrti put da se nađe u ulozi domaćina, a završni program kojim se kamp završava biće održan 14. i 15. jula, kada će gosti iz Velikog Gradišta igrati predstavu “Virus”, a potom predstaviti Velikogradištansku gitarijadu koncertom rok muzike.

Programi su besplatni.

U slučaju nestabilnog i kišovitog vremena, napominju predstavnici „Gnezda“, postoji mogućnost da dođe do promene aktivnosti kampa i samog programa, o čemu će javnost biti na vreme obaveštena.

J.B.

FOTO: AKC „Gnezdo“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *