Uskoro: „Gnezdo fest“ na obali Rasine

Na obali reke Rasine, od 12. do 14. jula, Alternativni kulturni centar „Gnezdo“ organizuje trodnevni festival „Gnezdo fest“. Svi programi su besplatni, a posetioci će imati priliku da uživaju u izložbama, predavanjima, radionicama, svirkama, predstavama. U slučaju lošeg vremena, programi će biti realizovani u prostorijama Gnezda.

Manifestacija počinje u petak, 12. jula od 9 časova, kreativnom radionicom za mlade UG BukvArt, a od 11 do 13 časova je „Letnja maštaonica“, radionica za decu od 7 do 10 godina koju će voditi UG „Nove forme“ (potrebne prijave).

U nastavku programa, od 15 do 17 časova je predavanje “Uticaj tehnologije na kulturu” (Decentrala Beograd). U 17 časova je otvaranje murala (Atelje Šoln Beograd) i  izložbe “Synesthetic spells” (Nicolas Lefebvre). U 17 i 30 na programu je Dj set Giltek, u 19 časova predstava “Skitam i pitam”  Udruženja za pomoć osobama sa autizmom i Udruženja “Osmeh na dlanu”. U 22 i 30 nastupa Enum (Kruševac), a od ponoći je svirka kruševačkog benda XI .

Drugi dan festivala (13.jul) započeće takođe kreativnom radionicom BukvArt od 9 časova. Od 11 do 13  je „Letnja maštaonica“ (UG Nove forme), od 14 do 16 časova na programu je Dj set Četrnaesti, od 16 do 18 Dj set Ivan Vučković. U 18 sati počinje Džem sešn (BAM BAM kolektiv), od 21 sat predstava  “Narcis(e)” (smederevsko pozorište PATOS). U 23 sata počinje svirka post punk electro industrial sastava Ludwig Ludwig.

Takođe, u petak i subotu od 10 do 11 časova je radionica “Igra i eksperimenti sa decom”, koju drži Tinker Labs Kruševac.

U nedelju (14.jula) je takmičenje u pravljenju kula u pesku koje će trajati od 10 do 14 časova. Iz Gnezda pozivaju sve zainteresovane da prijave svoju ekipu i uzmu učešće u ovom zanimljivom takmičenju.

Projekat „Kultura za demokratiju“ podržava nezavisnu kulturnu scenu u Srbiji, podstičući kritičko i kreativno razmišljanje o važnim društvenim temama. Kroz saradnju aktera na nezavisnoj kulturnoj sceni, kreira se i prostor za promociju pluralističkih vrednosti i interkulturalnog dijaloga. Prva faza projekta traje od oktobra 2021. godine do februara 2025. i podržava ga Vlada Švajcarske, a sprovodi Hartefakt fond.

Gnezdo FEST podržan je od strane  Švajcarske vlade i European Endowment for democracy (EED).

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *