Uklanjaju se posledice i sprema se za nove padavine

polave jela, odjek.rs

Kruševačka javna preduzeća saniraju posledice prethodnih poplava i pripremaju se za nove najavljene padavine, saopšteno je večeras nakon sednice Štaba za vanredne situacije. Radi se na rešavanju problema u Slatini, gde meštani ne mogu da izlađu iz sela. Takođe, na osnovu izveštaja zaposlenih u JP za projektovanje i izgradnju grada Kruševca, u Konjuhu su meštani evakuisani iz tri kuće, koje su nebezbedne.

Štabje naložio da se angažuje dodatni „lutajući“ skip, koji će biti na raspolaganju po prijavi građana.

Gradski štab za vanredne situacije preporučio je Javnom komunalnom preduzeću da, zbog najavljenih daljih padavina, obezbedi dodatnu količinu džakova sa peskom, kako bi moglo da interveniše na kritičnim lokacijama i spreči izlivanja vode. Ovo preduzeće, inače, na lokacijama Lomnička reka i Garski potok čisti vodotokove i propuste i sanira posledica padavina u Beloj Vodi, Ljubavi i Lazarevcu.

Ekipe Vodovoda otklanjaju kvar na magistralnom cevovodu u Kukljinu,a osim te havarije evidentiran je kvar na magistralnom cevovodu u Ribaru, ali zbog klizišta nije počela sanacija istog. Za meštane Ribara su obezbeđene cisterne sa pijaćom vodom.

Takođe, popravljen je hidrant za brzo punjenje u ulici Ratomira Hercega, a Vodovod planira popravku Kožetinskog kolektora, nakon prestanka padavina i stabilizacije vremenskih prilika.

Mehanizacija tog preduzeća je angažovana u Vrataru, Brajkovcu i Ljubavi, a u Beloj Vodi su završili sanaciju mosta. Planirane su aktivnosti u Lazarevcu na ravnanju lokalnih puteva.

Ekipe Gradske toplane su angažovane u Ribarskoj Banji, Rosici i Grevcima, na sanaciji lokalnih puteva, čišćenju propusta i uklanjanju rastinja.

J.B.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *