U trci za odbornike u Kruševcu šest lista i 310 kandidata

Za 70 odborničkih mandata u Skupštini Grada Kruševca nadmetaće se kandidati sa šest izbornih lista, njih ukupno 310.

U zakonom predviđenom rorku, do 26. novembra, za učestvovanje na lokalnim izborima u Kruševcu podneto je šest lista, koje je Gradska izborna komisija proglasila.

Potpune, odnosno liste sa 70 odborničkih kandidata podnele su tri liste: lista okupljena oko Srpske napredne stranke, „Aleksandar Vučić – Kruševac ne sme da stane“, koja je pod brojem jedan, potom lista Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije „Ivica Dačić – premijer Srbije“, pod brojem dva, te lista „Srbija protiv nasilja – dr Branislav Bata Andrić“, koja je na poziciji tri, a čine je Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka,  Novo lice Srbije, Pokret slobodnih građana, stranka Zajedno, stranka Srbija centar (SRCE) i sindikat Sloga.

Izborna lista stranke Zavetnici i pokreta Dveri, pod nazivom „Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje – Državotvorna snaga“ ima 35 kandidata za odbornike i na glasačkom listiću će biti pod brojem četiri. Lista Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, „Dr Miloš Jovanović-Nada za Kruševac-Srpska koalicija Nada-Nacionalno demokratska alternativa-Nova demokratska stranka Srbije-Pokret obnove kraljevine Srbije-Vojislav Mihailović“ ima listu sa 35 kandidata i nalazi se na petom mestu, dok je pod rednim brojem šest lista Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, koja na lokalne izbore u Kruševcu izlazi sa 30 kandidata za odbornike.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *