U subotu promocija knjige poezije “Poprečni fragmentalni presek”

Predstavljanje prve knjige poezije Jovane Živković održaće se u subotu, 6. aprila, u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac, sa početkom u 19 časova.

Zbirka je namenjena, pre svega, mlađoj generaciji. Pretežno je ljubavna, ali  ima i misaonih i rodoljubivih elemenata, sadrži omaž rodnom gradu i domovini.

Zbirka je skup svih mojih najboljih pesama i citata koje sam napisala za 18 godina života u svom rodnom gradu – rekla nam je nedavno mlada književnica.

Zbirka nosi naziv “Poprečni fragmentalni presek 18”, a izdavač je Srpska kuća iz Požarevca. Ova kuća je Jovanin talenat otkrila još u njenoj osnovnoj školi kada je učiteljica poslala njenu pesmu  “Domovina” na konkurs. Tada dobija otvoreni poziv ove kuće za izdavanje knjige, kada ona to bude želela.

Veliku zahvalnost kako nam je ispričala duguje porodici, baki i tetki koje su je ponajviše podržale, zatim “Vodovodu Kruševac”, Udruženju pesnika iz Ciriha, Mirjani Gašić, profesorki  srpskog jezika u Medicinskoj školi u Kruševcu, koja je i lektor izdanja, kao i udruženjima “Književna omladina”, “Poezija srb” i Kulturnom centru Kruševac. Završila je Ekonomsko- trgovinsku školu u Kruševcu, smer pravno – poslovni tehničar, a prošle godine upisala je Pravni Fakultet u Kragujevcu.

Autorka poziva sve svoje prijatelje, porodicu i poznanike, kao i sve ljubitelje poezije, da na tren zastanu i zaustave se u ovom vremenu, i uživaju u magiji poetskog trenutka.

M.M.D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *