U dve akcije sedmoro uhapšenih, među njima i policijski službenik

Policija iz Kruševca, sektor unutrašnje kontrole i Odred žandarmerije iz Kraljeva su u dve odvojene akcije na suzbijanju trgovine drogom i rasvetljavanju krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti uhapsili sedam osoba, medju kojima je i policijski službenik.

Policija je večeras saopštila da su, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena prizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšeni B.Đ. (50) državljanin Bosne i Hercegovine, J.Š. (35) iz Beograda, P.Đ. (48) iz Kruševca i M.P. (27) policijski službenik iz Kruševca.

Navedeno je da je policija pretresom na više lokacija u gradu, koje su koristili osumnjičeni, pronašla i oduzela više od 57 grama kokaina, dva pištolja, 59 komada municije različitog kalibra, manju količinu marihuane, 10 mobilnih telefona, oko 1.200 evra i putničko vozilo.

M.P. je, kako se sumnja, posredovao u kupoprodaji kokaina između J.Š. i jednog maloletnika.

Uhapšenima je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Policija je, kako je saopšteno, u drugoj akciji, radeći na rasvetljavanju krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, izvršenog na štetu Kruševljanina (69), uhapsila N.B. (31) iz Kosova Polja, V. A. (41) i A. A. (45) iz Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili navedeno krivično delo.

N.B. se sumnjiči da je namerno izazvao požar na automobilu „reno klio“ u vlasništvu oštećenog Kruševljanina, kako se sumnja po nalogu V. A. i A. A., uz obećanu novčanu naknadu.

Osumnjičenima je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *