U akciji ćišćenja jezera Ćelije prikupljeno 1.500 džakova smeća

Preko 200 volontera iz Kruševca, Brusa, Blaca i Prokuplja prikupilo je oko 1.500 džakova komunanalnog otpada u do sada najvećoj akciji čišćenja akumulacije Ćelije, organizovanoj na Blagovesti (7. aprila).

Akcija je sprovedena u zoni sanitarne zaštite, gde je akumulacija Ćelije ključno izvorište za snabdevanje vodom za piće stanovnika Kruševca, opština Aleksandrovac i Ćićevca, delom i Trstenika.

Veliku ekološku akciju sprovelo je Javno komunalnog preduzeće „Vodovod – Kruševac“, u saradnji sa opštinom Brus, JKP „Rasina“ Brus i Mesnom zajednicom Zlatari. Čišćenje je započeto od Zlatarskog basena a nastavljena nizvodno, prema Vasićkom i Vodozahvatnom basenu.

Akciji se priključila iTuristička organizacija Brus, OŠ „Branko Radičević“ iz Razbojne, Udruženje „Osmeh srce“ Brus, Penzionersko udruženje Brus, Crveni krst Brus, Lovačko udruženje „Blace“, Ribolovačko udruženje „Bistro“ Blace, Rasina plus iz Kruševca, Graditelji mira – udruženje ratnih vojnih invalida Kruševac, Udruženje veterana Kruševac, Vojni sindikat „Gvozdeni puk“, Unije sindikata prosvetnih radnika, gradsko rukovodstvo grada Prokuplja, te brojni ljubitelji prirode.

Za sve učesnike u akciji obezbeđena je radna oprema, a najmlađi učesnici dobili su i posebne poklone.

Uz zahvalnost svima koji su uzeli učešće u čišćenju jezera, organizatori akcije uputili su apel građanima da ne bacaju smeće u i oko ovog ključnog vodnog resursa za naš kraj.

U Vodovodu su najavili da će do kraja ove godine biti organizovane još četiri velike akcije čišćenja jezera Ćelije.

Foto: Vodovod Kruševac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *