Tužilaštvo naredilo obdukciju tela radnika nastradalog u „Trajalu“

Više javno tužilaštvo u Kruševcu je izdalo naredbu da se izvrši obdukcija tela N.R, radnika koji je poginuo u jučerašnjoj eksploziji u “Trajal korporaciji”, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu intenzivno radi na potpunom rasvetljenju ovog događaja i utvrđivanju uzroka eksplozije koja se desila u pogonu ‘Trajal korporacije’, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena – navodi se u saopštenju koje je potpisao glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, Branislav Petrović.

Postupajući javni tužilac juče je, kako je navedeno, izvršio uviđaj na mestu eksplozije u “Trajalu”, u Fabrici za proizvodnju eksploziva i pirotehnike, pogonu za proizvodnju iniforno cilindrično namotane gorivne trake, u kojoj je jedno lice smrtno stradalo, a četiri lica povređena.

Tužilac je dao i nalog da se obaveste određene inspekcijske službe radi obavljanja uviđaja.

Podsetimo, eksplozija se u pomenutom pogonu dogodila juče u devet časova. Pogunuo je N.R., koji je imao samo 18 godina. Četvoro radnika je povređeno. Trojica radnika su zadržana u kruševačkoj Bolnici i prema informacijama iz te zdravstvene ustanove njihovo stanje je danas stabilno. Povređena radnica juče je transportovana u Beograd, a prema infomacijama koje su preneli mediji, njeno stanje je danas stabilno.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *