Tragom vašeg pitanja zašto je deo staza na Starom groblju zatravljen

staro groblje, Odjek.rs

Bio sam iznenađen kada sam za vikend, na Zadušnice, otišao na Staro groblje i video da su staze na prilazu do pojedinih grobova zarasle u travu. Odlazak na groblje mi je uvek potresan, ali sada sam nekako dodatno bio uznemiren – napisao nam je čitalac.

Uz poruku, poslao je fotografije, na kojima se vidi da je deo staza na donjem delu Starog groblja potpuno zarastao u travu.

U Javnom komunalnom preduzeću su za portal Odjek.rs potvrdili da je reč o njihovom propustu, jer je to preduzeće zaduženo za održavanje objekata na groblju, te staza i zelenila van grobnih mesta, za odnošenje smeća, pranje pristupnih saobraćajnica.

Ovo definitivno jeste naša greška. Potrudićemo se da u najkraćem mogućem roku to sredimo. Nije opravdanje, ali treba imati u vidu da se grad priprema za obeležavanje Vidovdana i da su nam svi radnici pod punom opremom non-stop na terenu, zaista se trudimo da nam grad bude što čistiji i uređeniji – rekla je za naš portal pravnica u JKP Slađana Jevtić.

Inače,  korisnici grobnih mesta su dužni da održavaju grobove i nadgrobna obeležja, što podrazumeva plevljenje trave i korova, uklanjanje nečistoća i otpadaka sa tih mesta.

staro groblje, Odjek.rs

Jevtićka je napomenula da se JKP trudi, pogotovu pred Zadušnice, da pokosi i travu sa grobnih mesta koja su napuštena, odnosno koja korisnici ne održavaju.

J.B.

Foto: privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *