Tragom pitanja građana/ki: Gradska uprava o “dvorcu” na Bagdali

Dvorac, Bagdala, Odjek.rs

Odgovore na pitanja građana/ki o zimskom dvorcu na Bagdali, o mogućnosti njegovog uklanjanja sa odbojkaškog tenera, te o potencijalnoj izgradnji novog terena za odbojku, dobili smo od ovdašnje Gradske uprave.

– U ovom trenutku nije planirana izgradnja novog terena za odbojku na Bagdali, ali postoji mogućnost izgradnje novog terena u parku oko stadiona Jedinstvo 1936 na Starom aerodromu – navedeno je u odgovoru.

Iz Gradske uprave kažu da je uklanjanje dvorca moguće, ali da bi u tom slučaju bila potrebna rekonstrukcija terena, kako bi bio odgovarajuć za treninge i mečeve.

– Uklanjanje dvorca postoji kao opcija, ali svakako i ako bi to bilo urađeno, Grad Kruševac i Odbojkaški savez Kruševca bi uradili rekonstrukciju tog terena, koja bi podrazumevala promenu podloge (trenutno je asfalt), jer postojeća nije praktična za treninge i eventualne mečeve.

Inače, dvorac je Kruševcu, kako je navedeno u ranijim odgovorima ovdašnjeg Javnog komunalnog preduzeća, dostavljenim našoj redakciji, pre nekoliko godina donirao Grad Beograd, kako bi se, naročito tokom novogodišnjih praznika, oplemenio prostor parka Bagdala. Iz tog preduzeća potvrđuju da ga vandali često uništavaju, a neretko služi kao javni toalet.

O pomenutom dvorcu na Bagdali pitanje su portalu Odjek.rs postavili građani/ke, koji su tada naveli da je dvorac postavljen na jedinom odbojkaškom terenu na otvorenom u Kruševcu, te da često služi kao javni toalet.

J.A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *