Tragom pitanja čitaoca: U Bolnici kolonoskopija može da se radi u anesteziji

Odgovarajući na pitanje našeg čitaoca da li kolonoskopija u kruševačkoj Bolnici može da se uradi u anesteziji, od te zdravstvene ustanove smo dobili dogovor da može, ukoliko pacijent to zatraži, a anesteziolog odobri.

Kada postoji indikacija za obavljanje kolonoskopije, pacijent koji želi da istu obavi sa anestezijom, upućuje se anesteziologu, koji procenjuje da li je, u zavisnosti od opšteg stanja pacijenta, moguće ovaj pregled obaviti u anesteziji i koji je oblik anestezije najprikladniji u konkretnom slučaju. Nakon odobrenja anesteziologa, sa gastroenterologom se dogovara termin pregleda – piše u odgovoru Opšte bolnice.

Naš čitalac je to pitao navodeći da je reč o vrlo bolnom i neprijatnom pregledu, za koji je imao informaciju da se u privatnim klinikama obavlja u anesteziji, ali da to košta između 15.000 i 20.000 dinara.

Opšta Bolnica je, takođe navela da je otvorena za svaki vid saradnje te da stoji na raspolaganju pacijentima za svaku nedoumicu ili eventualni problem. Predlaže da se, u cilju dobijanja kompletnih informacija i rešavanja eventualnih nedoumica, pacijenti obrate načelniku/glavnoj sestri službe/odeljenja, odnosno upravi Opšte bolnice Kruševac.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *