Tradicionalno, predškolci otvorili manifestaciju „Vidovdan 2024“

Završnom priredbom predškolaca Predškolske ustanove „Nata Veljković“, održanom na Slobodištu, svečano je počela manifestacija „Vidovdan 2024“.  Tradicionalna priredba „Od bajke do čitanke“ ove godine je imala naziv „Srećno dete sreću stvara“.

Ukupno 813 mališana sa gradskog i seoskog područja iz svih vrtića kroz deset kolažnih slika, dočarali su ovogodišnji moto u čijem je fokusu – srećno detinjstvo.

Manifestacija je počela intoniranjem himne i čitanjem „Povelje u ime živih“, Dobrice Ćosića. To je učinio gradonačelnik, Ivan Manojlović.

Mališane je, u novi period odrastanja, ispratila direktorka PU „Nata Veljković“, Vesna Živković:

 – Ova deca danas otvaraju Vidovdanske svečanosti – dane u kojima se sve vidi i koji svedoče da u našoj deci počivaju najveća snaga, istina i veliko sutra čitavog srpskog roda. Vidovdanske svečanosti, ovde u Kruševcu, odakle su potekle najveće reke srpske istorije, najčistijom energijom slave život i istinu. Poštujući prošlost, osnažujući sadašnjost i otvarajući im vrata za buduće dane, misija nas odraslih je da svi zajedno učinimo da na korene budu ponosni, stvarajući im prilike da svoja krila, jednog dana, najšire rašire u svojoj zemlji, svima na ponos. Neka ovo danas bude njihov prvi let! Vedro im bilo.

Pripredbi su, osim brojnih roditelja i sugrađana, prisustvovali predstavnici javnog i političkog života.

Tekst i foto: https://krusevac.ls.gov.rs

Uredila: Jelena Božović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *