Talentovana Kristina poručuje: „Vidimo se na vrhu!”

Bronzanu medalju, sa nedavno održanog Svetskog prvensta u karateu, donela je gimnazijalka Kristina Đorđević (17). Kako kaže, odličje je došlo kao rezultat velike posvećenosti i ljubavi prema ovom sportu, a u planu su nova takmičenja i trijumfi.

-Karate sam počela da treniram sa šest godina. U početku sam samo želela da se bavim sportom i imam mogućnost da zaštitim sebe od nasilja. Vremenom, stekla sam disciplinu, upornost, borbenost i ljubav prema ovom sportu. Karate mi je pružio sigurnost, veru, snagu, disiplinu i jak karakter – kaže karatistkinja KK Kruševac Kristina Đorđević, inače učenica društveno-jezičkog smera u ovdašnjoj Gimnaziji.

Dobitnica je sportske stipendije od Grada Kruševca, a posle mnogobrojnih nacionalnih i evropskih medalja, na red je došla ona najvažnija, medalja sa Svetskog prvenstva u karateu.

-Nakon dugog vremenskog perioda, sa treninzima dva do tri puta dnevno, sav napor se isplatio. Trenutak kada cela hala gleda u tebe, a ti si okrenut samo sebi, zaboraviš sve. Sav trud, odricanje, napor i povrede nestanu, tada je bitan samo rezultat i dati poslednji atom snage – objašnjava Kristina.

Kako kaže, iz Portugala se vratila ponosna na sebe i na sve što je postigla.

-Ovo nije kraj, ovo je početak. Nastaviću sa treniranjem i postizaću još veće razultate. Za mene ne postoji granica i znam da sam rođena da uspem i uspeću. Vidimo se na vrhu! – poručila je ona.

Inače, Kristina je posvećena školi i odlična je učenica. Vikendima radi, a pored svakodnevnih treninga, pronalazi vreme za čitanje knjiga i druženje sa porodicom i prijateljima.

J.A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *