Svi su pobednici – utisak sa druženja mladih sa Daunovim sindromom

Osmeh na dlanu, Odjek.rs

Tri dana prelepog druženja i aktivnosti za decu i mlade i njihove roditelje, muzičke, sportske i edukativne radionice, šetnje gradom, zajednička poseta kafiću, posluženje i razgovor sa gradonačelnikom Novog Pazara, Nihatom Biševcem, tako ukratko opisuju događaj kome su tokom proteklog vikedna prisustvovali članovi kruševačkog Udruženja „Osmeh na dlanu“.

Reč je, naime, o Regionalnom izboru za mis/mistera dece i mladih sa Daunovim sindromom, koji je organizovalo Udruženje „Ljubav za ljubav“ iz Podgorice, koje predvodi Sara Bero, majka devojcica bliznakinja sa Daunovim sindromom, a uz podršku Grada Novog Pazara.

Osmeh na dalnu, Odjek.rs
Nose lepe utiske iz Novog Pazara / FOTO: Udruženje “Osmeh na dlanu”

Učestvovalo je više od tridesetoro dece uzrasta od četiri do 35 godina, sa prostora bivše Jugoslavije, među kojima je bilo šestoro njih iz Kruševca, inače članova Udruženja ‘’Osmeh na dlanu“.

U trodnevnom druženju, radionicama i na kraju izboru učestvovali su: Vojin Veljković, Lazar Ristovski, Nikola Mitić, Marija Pitarević, Milena Rakić i Aksentije Ivanović, sa pratiocima – roditeljima. Njihovo odlazak na ovaj događaj podržao je Grad Kruševac.

Bilo je prelepo videti na jednom mestu toliko osmeha, pevanja, druženja, emocija, manekena, suza radosnica. Svi učesnici su dobili medalje za učešće na radionicama, zahvalnice i paketiće sa slatkišima, porodične ulaznice za Dinopark na Zlatiboru. Vojin i Aksetnije dobili su lente za drugog, odnosno prvog pratioca mistera u svojim kategorijama prema godinama starosti, a Milena za najbolje pevanje na radionicama – navodi zamenica predsednice Udruženja, Svetlana Ivanović.

Poručuje da su, bez obzira na sve nagrade i lente, te večeri svi bili pobednici, deca i mladi, roditelji i svi koji su podržali manifestaciju.

J.B.

Foto: Udruženje „Osmeh na dlanu“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *