Svi putevi vodili u Kragujevac – Čola okupio sve generacije

– Dobro veče Kragujevac, dobro veče dragi prijatelji, dobro došli na Arsenal fest. Velika mi je čast što smo na Arsenal festu, ja i Simfonijski orkestar…Pozdravljamo našu raju koja je došla iz drugih gradova, baš mi je drago što sam večeras sa vama, nema kiše, imamo neke pjesme koje nismo ranije pjevali, jesmo u Puli, Banja Luci, možda Zagrebu, ali nismo ovdje, pa ćemo ih odsvirati – tim rečima „otvorio“ je spektakularni koncert na Arselan festu u Kragujevcu, Zdravko Čolić.

Usledilo je više od dva i po sata magičnih izvođenja hitova iz prebogate karijere, od onih is sedamdesetih godina prošlog veka, do pesama nastalih tokom dvehiljaditih godina.

Bio je to koncert koji je, bukvalno okupio sve uzraste, od sedam do 77 godina, a bilo je porodica čije su tri generacije došle da slušaju muzičku legendu.

Čola je nastupio sa simfonijskim orkestrom, a ovo je bio prvi takav njegov koncert u Srbiji. Uz instrumentalne soliste novosadskog Big benda i orkestra opere novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, Čola je nizao hitove.

Nakon impresivnog instrumentalnog uvoda usledili su neki od hitova iz sedamdesetih: „Produži dalje”, Sinoć nisi bila tu”,  a nisu izostale ni pesme bržeg ritma „Čija je ono zvijezda”, „Živiš u oblacima”.

Tokom večeri nizale su se pesme “Noć mi te duguje”, „Stanica Podlugovi”, „Mađarica”, „Ruška”, „Pusti, pusti modu”, a za bis su ostavljene „Ti si mi u krvi”, „Kuća puna naroda”, te „Pjesmo moja”.

Bilo je to treće, finalno veče Arsenal festa. Tokom završen večeri nastupili su Circa Waves, Palaye Royale, Sivert Hoyem, Goblini, koji su nastupili poslednji na glavnoj bini. Garden Stage su „zatvorili” Nik West, E-play, Savršeni marginalci, Z++, Letu štuke. Za završnicu Explosive DJ Stage su bili zaduženi Sale Janković B2B Hunckie, Mancha B2B Mark Panic, Luton, Ian Pooley i Wise D & Kobe.

Grandiozni Arsenal fest 2024 pomerio je i ovog leta granice, a ostaće upamćen, pre svega, po tri velika koncerta. Uz spektakl Zdravka Čolića i simfonijskog orkestra, dugo će se pričati i pisati o slavljeničkom nastupu Bijelog dugmeta povodom 50 godina od objavljivanja prvog albumaa, kao i o dolasku planetarne filmske zvezde Kijanua Rivsa i njegovog benda Dogstar. Na sve nije pala nijedna mrlja, Arsenal fest 2024 je u potpunosti prošao bez incidenata. Lestvica je, u minula tri dana, podignuta na još viši nivo te, sasvim sigurno, mnogi već sada iščekuju šta će, za godinu dana, punuditi 15. izdanje festivala priznatog i daleko van granica Srbije – saopštili su organizatori.

J.B.

Foto: Arsenal fest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *