Svečana akademija povodom stogodišnjice rođenja Radojke Živković

plakat radojka živković

Povodom 100 godina od rođenja Radojke Živković, muzičke legende koja je kao profesionalna harmonikašica sa najdužim stažom na muzičkoj sceni u svetu, ušla u Ginisovu knjigu rekorda, večeras će u bioskopu „Kruševac“, sa početkom u 19 časova, biti održana svečana akademija.

Podsećanje na život i stvaralaštvo profesionalne harmonikašice rođene u Globoderu kraj Kruševca na današnji dan, pre tačno 100 godina, biće propraćeno pričom, snimcima, živom muzikom.

Putem video poziva prisutnima će se obratiti Slobodan Živković, Radojkin stariji sin koji živi u Sidneju. On će govoriti o svojoj majci i ocu Milutinu Tinetu Živkoviću kojeg, kako ima običaj da kaže, ne razdvaja od majke, a koji je takođe bio istaknuti umetnik.

Gosti će na video snimku iz Sidneja imati prilike da vide Radojkinu i Tinetovu prvu harmoniku i mnoge druge eksponate koji su pripadali ovim istaknutim muzičarima, a nalaze se u domu njihovog sina u Australiji.

U programu će učestvovati Ljubiša Pavković, Aleksandar Sofronijević, Snežana Đurišić, Ringo Hamidović, Grujica Nikolić, Dragana Stevović i Orkestar Filipa Miladinovića.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *