Stanovi za tri izbegličke porodice u Kruševcu

Tri porodice sa statusom izbeglica sa teritorije grada Kruševca danas su dobile stanove u zakup koje će, nakon šest meseci stanovanja, moći da otkupe po povlašćenim cenama. Potpisivanju ugovora prisustvovala i komesarka za izbeglice i migracije, Nataša Stanisavljević.

Kroz Program stambenog zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica i uz pomoć grada, ugovore su danas u Gradskoj kući potpisale Daliborka Marković, Milka Vukmirica i porodica Snežane Milićević. Uz povoljne uslove, korisnici će kasnije te stanove moći da otkupe, po ceni od 50 odsto procenjene tržišne vrednosti, u periodu od 25 godina bez kamatae i uz mogućnost dodatnih umanjenja cene.

Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević, kazala je da je tokom 2023. godine Komesarijat stambeno zbrinuo 1.000 porodica, preko 700 porodica je pakete ekonomskog osnaživanja, a više od 6000 porodica dobilo je drva za ogrev i pakete hrane:

U ovoj godini nastavljamo istim intenzitetom. Raspisaćemo nove Javne pozive za stambeno zbrinjavanje najugroženijih porodica izbeglica i interno raseljenih lica i drago mi je što znam da će Grad Kruševac učestvovati.

U Kruševcu su do sada dodeljena sredstva za zbrinjavanje 129 porodica, kroz budžet Republike Srbije i putem donacija.

Foto: Gradska uprava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *