Šta ste pohvalili, a šta pokudili u Kruševcu?

Kruševac, Odjek.rs

Šta mislite šta najbolje funkcioniše u Kruševcu, a šta bi trebalo pod hitno urediti – pitanje je koje smo postavili na Fejsbuk stranici našeg portala. Sugrađani su više kritikovali nego hvalili, a mi sabiramo utiske onih koji su komentarisali.

Sugrađani/ke su pohvalili priključenje na auto-put, izgradnju biciklističkih staza, zadovoljni su radom Kruševačkog pozorišta, te zbog izgradnje skejt parka.

Najviše kritika odnosi se na nedostatak mesta za parking. Deo sugrađana/ki navodi da je potrebno izgraditi nove sportske objekte, a da pod hitno treba popravljati ulice, trotoare, staze, fasade pojedinih objekata.

Na loše stanje pešačkih staza koje vode ka spomen kompleksu Slobodište (koje su od kocki napravljene) ukazala je sugrađanka, navodeći da se po ovim stazama teško kreću starije osobe i majke sa bebama u kolicima, odnosno upravo oni koji bi trebalo da ih najviše koriste.

Više njih je navelo da je potrebno „popraviti usluge u zdravstvu“, ne samo u delu stručnosti pojedinih zdravstvenih radnika već u načinu njihovog ophođenja prema pacijentima. Nedostatak termina za specijalističke preglede problem je na koji je, takođe, ukazano u više komentara.

Navedeno je, takođe, da bi trebalo „posaditi po neko drvo u Kruševcu, jer je dosta toga posečeno“, te da bi trebalo urediti plažu na Rasini.

Deo komentara odnosio se na školsku infrastrukturu, konkretno na klupe u pojedinim školama koje su „iz doba Tita, ne može se zaraditi samo za pantalone deci.“ Ukazano je i na loše stanje fasade kruševačke Gimnazije, te da je „unutra još gore“.

Od sugrađana/ki je stigla sugestija da se deci školskog uzrasta obezbedi besplatan prevoz. Takođe, u jednom od komentara je navedeno da penzionerima treba dati besplatne autobuske karte kao i termine za sportske objekte i bazene dva do tri puta nedeljno, kao što se radi u Beogradu.

Nadležni su od čitateljke dobili i konkretan predlog o uređivanju „haosa na potezu Brijanova ulica – Ulica Branimira Dronjka ili tzv. potoka“:

Iseliti stanovnike udžerica u Brijanovoj, a Ulicu Branimira Dronjka proseći do kraja, kako je i planirano, da se ne bi zaobilazilo pola grada kako bi se, na primer, od Spomenika došlo do pomenute ulice, inače udaljene svega 100-nak metara.

Zabeležili smo i preporuku da se pojača nadzor vlasnika pasa, koji ljubimce šetaju bez korpe te ih puštaju na da na javnim površinama obavljaju fiziološke potrebe.

J.B.

Naslovna foto: FotoBaza LP/Lokal pres/Nebojša Raus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *