Srebrna medalja za košarkašice Palestre

Sedam dana nakon uspeha košarkaša Palestre na Specijalnoj olimpijadi u muškoj inkluzivnoj košarci, zablistale su i košarkašice ovog kruševaćkog Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama. Na nedavno održanom Državnom prvenstvu Specijalne Olimpijade Srbije u Banatskom Novom Selu kod Pančeva, zauzele su drugo mesto.

Nastupilo je sedam gradova u kojima postoje sportski klubovi za decu sa posebnim potrebama. Prvo mesto pripalo je ekipi Zrenjanina, druge su bile naše devojke iz SK “Palestra“, a treće mesto zauzele su košarkašice iz Beograda.

Na ovom, pre svega fer i korektnom sportskom susretu, sasvim zasluženo srebrnom medaljom okitile su se: Marija i Marta Marković, Lidija i Violeta Misini i Nevena Anđelković, kao i treneri Mališa Vasiljković i Mirela Milojević.

Kraj novembra i početak decembra je Evropska nedelja košarke (EBW), tako da je Specijalna Olimpijada Srbije dala svoj doprinos ovoj manifestaciji. Zadovoljni smo postignutim rezultatima, i ovim takmičenjem završavamo našu sportsku kalendarsku godinu – poručila je Mirela Milojević predsednica SK“Palestra“.

N.N.

Foto: SK”Palestra”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *