Sportisti „Palestre“ zablistali na Svetskim igrama u Berlinu!

Palestra, Odjek.rs

Sportisti kruševačke „Palestre“ još jednom su potvrdili svoj kvalitet. Naime, mlade Kruševavljanke, njih četiri, bile su deo ekipe Srbije u ženskom Unified fudbalu (mešovita ekipa fudbalerki sa posebnim potrebama i redovne populacije), koja je na nedavnim Svetskim letnjim igrama Specijalne Olimpijade, osvojila bronzanu medalju.

Palestra, Odjek.rs
Ekipa u ženskom Unified fudbalu / FOTO: SD “Palestra”

Takodje, sa igara, održanih u Berlinu, u Kruševac su stigle još tri medalje. Miloš Đokić je osvojilo srebro na 200 metara kraul i bronzu na 100 metara kraul, dok je Bojanu Đorđeviću pripalo drugo mesto na 50 metara kraul.

U ekipi su nastupile sugrađanke: Saška Vujičić, Nađa Gavrilović, Teodora Mirković i Nevena Anđelković.

Vratili su se punih divnih utisaka, novih poznanstava, ostvarenih rezultata na koje smo ponosni. Za povoljan status naših sportista nije dovoljno samo pričati i delovati inkluzivno – bitan je i prostor u kome svi svojim trudom mogu da pokažu distance i visine do kojih mogu doći. Time prevazilazimo sami sebe, pa su time Svetske igre bile prava revija jedinstva i sjajnih veština. Beskrajnu podršku i ponos osećamo kao zajednica privilegovanih da stojimo iza pojedinaca, sportskih radnika, kluba i našeg grada iz kojih su naši šampioni – ističe predsednica SD “Palestra”, Mirela Milojević.

Kruševački sportisti išli su u pratnji trenerke Malgoržate Kapamadžije.

Inače, iz „Palestre“ podsećaju da je ceremonija otvaranja održana na Olimpijskom stadionu uz bogat umetnički program, pozdravne reči predsednika svetske Specijalne Olimpijade Timotija Šrivera Kenedija, podizanje zastave, paljenje baklje pod sloganom „Plamen nade“ i spektakularni vatromet. Takođe, učesnicima u sećanju ostaju divni domaćini volonteri, a vratili su se bogatiji za nova poznanstava.

Moto takmičenja “Unbeatable together” (Nepobedivi zajedno) vodio je, kako navodi Mirela Milojević, mlade sportiste, da se hrabro bore do poslednjeg atoma snage i da na pravi način prezentuju našu zemlju i naš grad.

Ovo je bio praznik sporta i inkluzije, najveći sportski događaj u svetu u 2023. godini, jer je na njemu učestovalo 7.000 sportista, 3 000 trenera iz 190 zemalja, 20.000 volontera i 3.000 akreditovanih novinara – dodaje ona.

Palestra, Odjek.rs
Miloš Đokić i Bojan Đorđević / FOTO: SD “Palestra”

J.B.

Foto: SD “Palestra”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *