Sportisti „Palestre“, na domaćem terenu, blistali u atletici

Palestra, Odjek.rs

Sa svakog takmičenja, nacionalnog i međunarodnog oni donesu pregršt medalja. Tako je bilo i ovog vikenda, a odličja koja su sada osvojili posebno su draga jer je takmičenje održano u na domaćem, terenu, na kruševačkom atletskom stadionu.

Naime, pod pokroviteljstvom Grada Kruševca, uz pomoć Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Palestra“, Atletskog kluba  Kruševac i Specijalne Olimpijade Srbije na ovdašnjem atletskom stadionu odžano je 17. Državno prvenstvo Specijalne Olimpijade Srbije u atletici.

Učestvovalo je 11 gradova širom Srbije u kojima postoje i rade sportski klubovi za decu i omladinu sa posebnim potrebama.

Palestra, Odjek.rs
Mladi iz Kruševca na pobedničkom postolju / FOTO: SK “Palestra”

SK „Palestra“ osvojila je šest medalja, pet zlatnih i srebrnu.

Prvo mesto u trčanju na 100 metara osvojili su Marija Marković i Tomislav Asković. Njih dvoje su bili zlatni i u disciplini skok u dalj. Najbolji u bacanju kugle bio je Rustem Tairović. Drugo mesto u trčanju na 50 metara pripalo je Marti Marković.

Palestra, Odjek.rs
FOTO: SK “Palestra”

Inače, takmičenje je otvorio pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport, Vladimir Petrović.

Palestra, Odjek.rs
FOTO: SK “Palestra”

Predsednica SK „Palestra“, Mirela Milojević, kazala je da je Kruševac kao maćin dobio sve pohvale od ostalih klubova.

Naše pripreme se nastavljaju jer u oktobru nas očekuje Državno prvenstvo Specijalne Olimpijade Srbije u boćanju koje će biti održano u Pirotu –  najavil je ona.

J.B.

Foto: SK „Palestra“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *