Sportisti „Palestre“ doneli medalje sa Nacionalnih igara, putuju na Svetske igre

SK Palestra, Odjek.rs

Sportisti kruševačke Palestre osvojili su 13 medalja: pet zlatnih, tri srebrne, pet bronzanih, na 17. Nacionalnim igrama Specijalne Olimpijade Srbije.

Mladi Kruševljani, njih 16-oro, u pratnji četvoro trenera, nadmetali su se u pet od šest sportova, koji su bili zastupljeni na ovom Igrama. Sugrađani su nastupali u takmičenjima u ženskom fudbalu, muškoj košarci, atletici, boćanju i stonom tenisu, a predstavnike nisu imali jedino u odbojci.

Palestra, Odjek.rs
Sportisti “Palestre” osvojili 13 medalja/ FOTO: SK “Palestra”

Kruševac su na Nacionalnim igrama predstavljali Goran Marić, Bojan Đorđević, Dalibor Marković, Rustem Tairović, Danijel Đokić, Darko Stoiljković, Miloš Đokić, Tomislav Asković, Nevena Anđelković, Teodora Mirković, Nataša Simić, Stefana Dodić, Marija i Marta Marković, Saška Vujičić i Viktoria Jovanović, u pratnji četvoro trenera: Marga Kapamadžija, Mirela Milojević, Mališa Vasiljević i Goran Milovanović.

Sportisti „Palestre“ osvojili su zlatne medalje u ženskom fudbalu i muškoj košarci te u nadmetanjima u atletici, gde je Dalibor Marković bio najbolji u bacanju kugle, a Nataša Simić u trčanju na 50 metara i bacanju kugle.

Srebrna odličja pripala su Marti Marković i Rustemu Tairoviću u stonom tenisu te Mariji Marković u trčanju na 100 metara.

Bronzanim medaljama okitili su se Goran Marić u stonom tenisu, Tomislav Asković u trčanju na 200 metara i skoku u dalj, te Dalibor Marković i Marija Marković u trkama na 100 metara.

Treće mesto je pripalo i inkluzivnoj ekipi „Palestre“ u boćanju.

Svakog dana na svim borilištima odvijala su se uzbudljiva takmičenja. Ponosni smo na naše sportiste i osvojene medalje. Ujedno ulazimo u završne pripreme za Svetske letnje igre Specijalne Olimpijade Srbije koje će biti održane od 12. do 26. juna u Berlinu – navodi predsednica Sportskog kluba „Palestra“, Mirela Milojević.

Inače, pomenute Igre su održane od 1. do 4. juna u Čačku, a učestvovalo je 12 gradova iz Srbije, u kojima postoje i rade sportski klubovi dece i omladine sa posebnim potrebama.

Na Ceremoniji otvaranja, pored podizanja zastave, izgovaranja zakletve, unošenja olimpijske baklje, svim sportistima obratio se zamenik gradonačelnika i Nacionalni direktor Specijalne Olimpijade Srbije, Aleksandar Stanojević koji je otvorio takmičenje.

J.B.

Foto: Sportski klub “Palestra”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *