Specijalna nagrada za „Režim ljubavi“

Ansamblu predstave “Režim ljubavi”, Kruševačkog pozorišta, na jubilarnom, 60. Festivalu “Joakim Vujić,” pripala je Specijalna nagrada za kolektivnu glumačku igru. Reč je o predstavi urađenoj prema tekstu Tanje Šljivar, u režiji Snežane Trišić. Glumački ansambl čine: Dejan Tončić, Biljana Nikolić, Bojan Veljović, Aleksandra Arizanović, Nikola Rakić I Dragan Marinković.

Ansambl Kruševačkog pozorišta , vodjen rukom rediteljke Snežane Trišić , na vrlo vešt i ubedljiv način uvlači sve nas u beskrupulozan svet složenih partnerskih odnosa. Smejući se njima,smejemo se sebi – navedeno je u obrazloženju žirija.

Podsetimo da je „Režim ljubavi“, kako navode u Kruševačkom pozorištu, predstava koja istražuje kompleksnost međuljudskih odnosa kroz priču o protagonistima, koji se suočavaju sa izazovima savremenog društva te kroz njihovu introspekciju i promišljanje ističe slojevitost ljubavi i ženskog identiteta.

Predstava, kako navode, vešto plete priču koja provocira razmišljanje o intimnosti, društvenim normama i ličnoj slobodi, a kroz spoj rediteljske vizije Snežane Trišić i autentičnog izraza glumaca, predstava pruža duboko emotivno iskustvo.

Inače, žiri koji su činili glumac Aleksandar Radulović, predsednik žirija i članovi: reditelj Ivan Vuković i kostimografkinja Jelisaveta Tatić Čuturilo, odlučio je i da nagrada za najbolju dramsku predstavu u celini pripadne Narodnom pozorištu Užice za predstavu „Putujuće pozorište Šopalović“.

Ta predstava, odnonso oni koji su je pripemali, dobila je još šest nagrada: za najbolju režiju dobio je Milan Nešković, za najbolju scenografiju Marija Kalabić te za najbolju kostimografiju Biljana Grgur.

Takođe, dodelje su četiri ravnopravne glumačke nagrade: Dejanu Maksimoviću za ulogu Filipa Trnavca, Andrijani Simović za ulogu Sofije Subotić i Igoru Borojeviću za ulogu Drobca u predstavi „Putujuće pozorište Šopalović“ te Milošu Laziću za ulogu Alena u predstavi „Bog masakra“ Kraljevačkog pozorišta.

Nagrada za najboljeg mladog glumca ili glumicu (do 30 godina) dodeljena je Emi Muratović za ulogu Ajle u predstavi „Ljudi bez grobova“, Regionalnog pozorišta Novi Pazar.

Festival je održan od 13. do 20. maja u Užicu.  

Foto: Kruševačko pozorište

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *