Slatka akcija „Čarapanskog srca“ obradovala učesnike

Članovi udruženja „Čarapansko srce“ okupili su se ovog puta u poslastičarnici „Ramonda dezert“, a povod je bio više nego „sladak“, radionica izrade slatkiša!

Uživanje tokom pripreme kolača, zainteresovanost za rad, druženje, razmena iskustava, smeh i opuštenost dece, roditelja i svih članova „Čarapanskog srca“ još jednom su potvrdili koliko ovakve radionice znače svima.

Teško mi je  kada me pitaju koja nam je radionica bila najdraža, ali za ovu radionicu mogu da kažem da je sigurno bila najslađa. Deca, naravno, obožavaju da jedu slatkiše, ali sada smo videli da možda još više vole da prave i ukrašavaju iste. Svi su zdušno prionuli, a delovalo je kao da im nije prvi put da su tu, već da su dobro izvežbana ekipa – utisak je jedne od učesnica, Dragane Milanović.

Deca su marljivo radila, a potom su se isto tako zasladili na kraju.

Bila je ovo prilika da se za jednu od učesnica, Petru, pripemi posebno iznenađenje, rođendanska torta.

Domaćica, vlasnica poslastičarnice, Gordana Petković, potrudila se da prilagodi prostor za rad dece, pripremila puno kreativnog materijala. Kaže da je počastvovana jer je deo ove humanitane akcije:

Podelila sam svoje znanje i iskustvo, a njihova ljubav i povratna reakcija ostaće u mom srcu. Biće mi inspiracija za naredne zajedničke radionice – rekla je Gordana Petković.

Svi zajedno su pokazali da je inkluzija moguća, izvodljiva i lepa.

„Čarapansko srce“ je humanitarno udruženje koje se bavi podrškom deci i mladima sa smetanja u razvoju i invaliditetom, a tokom prethodnih godina postalo je prepoznatljivo po organizovanju brojnih inkluzivnih radionica i događaja.

J.B.

Foto: Čarapansko srce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *