Šest meseci nakon stravičnog udesa zapaljenje sveće u znak sećanja na stradale

Paljenjem sveća na Bruskom putu, na skretanju ka Mudrakovcu, obeleženo je pola godine od stravične saobraćajne nesreće u kojoj su, na tom mestu, poginula trojica meštana. Članovi njihovih porodica, prijatelji, rođaci, komšije, okupili su se juče popodne na mestu tragedije.

Tada su poginuli Milan Milenković (29), Aleksandar Mihajlović (28) i Anđelko Petrović (61), koji su bili u fordu, koji se sudario sa audijem. Njihove porodice čekaju da se završi veštačenje audija, kojim je upravljao I.S. (20) iz okoline Aleksandrovca. Nakon toga bi trebalo da se završi istraga koju vodi kruševačko Više javno tužilaštvo.

Meštani Mudrakovca su se, podsetimo, nakon nesreće okupili na ovom mestu, tražeći od nadležnih da pojačaju mere kontrole brzine vožnje i uopšte bezbednosti saobraćaja na toj deonici, od ranije poznatoj po brojnim saobraćajkama.

Među mere koje je nakon toga predložio lokalni Savet za bezbednost saobraćaja su pojačana kontrola brzine kretanja vozila, postaviljanje uređaja za automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja, postavljanje obaveštenja na LED displeju na tom mestu sa dozvoljenom brzinom…

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *