Šest godina AKC “Gnezdo”: “Ugnezdili” mnoge programe i aktiviste

Alternativni kulturni centar “Gnezdo” obeležava šest godina rada. Tim povodom od 10. do 12. novembra biće organizovani brojni programi.

Najpre će, 10. novembra, u prostoru “Gnezda” biti održana izložba radova “Bivolje budućnosti” dečaka i devojčica uzrasta do 15 godina. Program počinje u 17 i 30. U nastavku nastupa plesna škola “La Luna”, a kao završni performans prvog dana planiran je  brzopotezni turnir u šahu za kadete.

U subotu, 11. novembra, u 17 časova održaće se tribina Asocijacije “Nezavisna kulturna scena Srbije” o temi  “Kultura nije u javnom interesu, a šta jeste?”.

Nakon toga, u 20 časova uslediće scenski projekat “Muškarčine”, kultna predstava beogradskog Reflektor teatra. Prema navodima organizatora reč je o predstavi koja je duže od deset godina, na stalnom repertoaru te ustanove. Gostovala je u 13 država i  50 gradova, a izveli su je više od 170 puta. Ovaj teatarski projekat pokušava da odgovori na pitanja: šta je muškost, šta znači biti „pravi muškarac“, ko vas je učio kako da budete muško, kako odrastaju dečaci u Srbiji danas i u kakvoj su vezi muškost i nasilje. Duhovita i potresna, postdramska i dokumentarna predstava nastala je kroz šestomesečni istraživački proces, vezan za umetničko promišljanje koncepta roda, rodnih uloga, stereotipa i načina na koje rodni stereotipi utiču na društvo.

Iste večeri u 21 i 30 počinje rođendanska žurka, uz Ognia fire show.

Zadnjeg dana, 12. novembra, kroz predstavu “Krila” u 19 sati, govoriće se o položaju osoba sa autizmom i njihovih porodica.

Za sve programe ulaz je besplatan.

N.N.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *