Seoske igre: Ubedljiva pobeda Kaonika

Ekipa Mesne zajednice „Kaonik“ osvojila je prvo prvo mesto na takmičenju „Seoske igre“ koje je Sportski savez grada Kruševca, po četvrti put,  rganizovao u okviru obeležavanja Vidovdana, Dana grada Kruševca.

Osamdeset takmičara, predstavika mesnih zajednica sa teritorije grada Kruševca nadmetalo se u skoku u dalj iz mesta, obaranju ruku, nadvlačenju konopca, poligonu, trci džakova, bacanju kamena s ramena, nadvlačenju štapa, šahu, odbojci, malom fudbalu.

Ekipa „Kaonik“ je sa osvojenih 46 bodova zauzela prvo mesto, drugo je pripalo ekipi „Kobilje“ koja je osvojila 26 bodova. „Bela Voda“ se za treće mesto izborila sa 21 bodom, a četvrto je zauzela ekipa „Čitluk“ koja je osvojila 20 bodova.

Tri najuspešnije ekipe nagrađene su peharima, a Sportski savez Srbije svim ekipama obezbedio je majice i lopte za fudbal, rukomet i košarku .

Pobednička ekipa stekla je pravo učešća na  regionalnom prvenstvu „Seskih igara“ koje će se organizovati u Ćupriji krajem avgusta 2024 godine.

Manifestacija „Seoske igre“ organizuje se u preko četrdeset gradova u Srbiji.  U Kruševcu je organizovana uz podršku Grada Kruševca i pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Srbije.

Foto: Sportski savez grada Kruševca

1 Comment

  1. Od kad je pomeren Ivan Aksentijevic, procvetalo je i kulturno umetnicko drustvo i sport u selu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *