Sekopak karavan stiže i u Kruševac, pokloni za građane

sekopak karavan, odjek.rs

Akcija sakupljanja staklenog ambalažnog otpada održaće se u utorak (25.jula) ispred Doma sindikata, sa početkom u 11 časova. Građane i građanke koji donesu šest i više staklenih flaša ili tegli, očekuju prigodni pokloni. Cilj akcije koju kompanija Sekopak organizuje u saradnji sa ovdašnjim Javnim komunalnim preduzećem, je da se kroz prikupljanje ambalaže za reciklažu podigne svest o značaju očuvanja životne sredine.

sekopak zvona, odjek.rs

Nakon što je u Kruševcu na 65 lokacija postavljeno 70 „zvona“, odnosno, reciklažnih kontejnera za odlaganje staklene ambalaže, grad će posetiti Sekopak karavan, u cilju edukacije građana i građanki o korišćenju tih kontejnera, te značaju reciklaže staklene ambalaže.

Organizatori akcije podsećaju da proizvodnja staklene ambalaže zahteva veliku potrošnju energije, te da je upravo reciklaža jedan od načina za efikasno smanjenje potrošnje energije i prirodnih resursa.

Kako staklena ambalaža ne bi završila na deponiji ili u prirodi, za sve građane koji donesu najmanje šest staklenih flaša ili tegli, kompanija Sekopak i JKP Kruševac,  obezbedila je prigodne poklone.

Za najmlađe će u okviru karavana biti organizovane interaktivne radionice sa idejom da nauče pravilno da razvrstavaju otpada, ali i da na kreativan način, kroz crtanje i bojenje, predstave kontejnere “zvona” koja će biti postavljena na platou ispred Doma sindikata.

Ianče, staklo je proizvod koji se najlakše reciklira, ali je zato za njegovu razgradnju u prirodi potrebno milion godina.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *