Sa osmog dana FeŠT-a poručuju: Dobro se dobrim vraća

FeŠT, OŠ Žabare, Odjek.rs

Osmog dana Festivala školskog teatra, Osnovna škola ,,Žabare” predstavila se predstavom,,Veseli kuvari”, u izvedbi učenika sedmog razreda ove škole, dok režiju potpisuje profesorka srpskog jezika i književnosti, Cica Bacić.

FeŠT, OŠ Žabare, Odjek.rs
Đaci su uživali tokom pripreme predstave / Foto: Luka Kijačić

Razredni starešina i rediteljka ove predstave, Cica Bacić, otkriva šta može da se desi kada dugo čuvani tekst dospe u kreativne ruke, kao i to po čemu su njeni đaci posebni:

FeŠT, OŠ Žabare, Odjek.rs
Rediteljka predstave, profesorka Cica Bacić

– Opredelila sam se za moj razred, tačnije učenike sedmog razreda, zato što su oni složnoodeljenje i uvek su spremni za pozitivnu akciju. Tekst ove drame imam već deset godina, dobila sam ga direktno od pisca, a sve ovo vreme bio je u fioci. Ovaj tekst ne može da se nađe ni u štampanom, a ni u elektronskom izdanju. Predstava je posebna po porukama koje šalje, kolektivnom duhu i po deci koja su mnogo toga žrtvovala. Sve smo sami radili, čak i tehnički deo radi naša učenica, sve to zahvaljujući đacima i njihovoj upornosti. Glavna poruka krije se n kraju predstave, a to je – dobro se dobrim uvek vraća!

N.Đ. u ovoj predstavi tumači lik kraljice, zadovoljna celokupnim radom, ističe:

Svi smo bili veoma požrtvovani, naročito oko rekvizita. Bili smo složni i nismo se toliko svađali. Najviše mi se sviđa što mi glumimo, što je predstava vesela i ima dosta smešnih scena. Sve smo radili sami i veoma sam zadovoljna timskim radom.

Večeras (27. aprila), poslednjeg takmičarskog dana FeŠT-a, pred publiku izlaze učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, koji su pripremili predstavu „Sedam Snežana i patuljak“. Predstava počinje u 19 časova, igra se u Beloj sali KCK-a.

Tekst i foto: Luka Kijačić

Uredila: Jelena Božović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *