Roditelji pitaju: Kada će se pokositi trava u vrtićima?

Trava u vrtićima, odjek.rs

Nakon što su se zbog nabujale trave u dvorištima većine kruševačkih vrtića zabrinuti roditelji obratili našoj reakciji, kontaktirali smo nadležne u toj predškolskoj ustanovi gde nam je rečeno da će trava biti pokošena u narednim danima.

U Predškolskoj ustanovi „Nata Veljković“ navode da je zbog obilnih padavina u prethodnom periodu, te zbog sređivanje grada za proslavu Vidovdana, povećan obim posla radnika JKP „Kruševac“.

-Za košenje trave i uređenje zelenila u dvorištima vrtića zaduženi su radnici komunalnog preduzeća. Zbog velikih kiša, kao i predstojeće proslave Vidovdana, predviđeni redosled košenja trave je malo usporen, ali će sve biti završeno u toku narednih dana – kaže direktorka PU „Nata Veljković” Vesna Živković.

Prema predviđenom planu, a u cilju zaštite zdravlja mališana, u međuvremenu je na zelenim površinama u vrtićima obavljeno tretiranje sredstvima protiv krpelja.

-Kako bi bile bezbedne za boravak i igru, sve zelene površine u vrtićima su tretirane planiranom dinamikom i po ustaljenom redosledu Zavoda za javno zdravlje i Veterinarske stanice – navodi ona.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *