Rešavamo vašu nedoumicu, otkrivamo recept za lagani letnji ručak

Tragajući za laganim jelom za vrele letnje dane, naša sugrađanka je ranije našla recept sličan ovome koji je sada pred vama,  ali ga nije zapamtila. Nije uspela ni da ga pronađe pa je rešila da napravi nešto po sećanju. Pletinu je dodala,  iako  u  originalnom receptu nije bilo mesa.  Ispostavilo se da je, na kraju, dobila ručak koji se celoj porodici dopao. Od tada  ga pravi baš ovako :

Potrebno je:

300 gr  pilećeg filea isečenog na kockice,

glavica crnog luka,

veća šargarepa

puna kašika brašna

200 ml neutralne pavlake

200 ml mleka

5-6 krompira srednje veličine

veza blitve (umesto blitve možete koristiti spanać)

100-150gr kačkavalja ili mocarele

Priprema:

Iseckati crni luk i propržiti na malo ulja, dodati rendanu šargarepu i joj malo propržiti , dodati meso i sve zajedno pržiti  10-tak minuta, posuti punom kašikom brašna, dodati isečenu blitvu na trakice i pavlaku. Postepeno dodavati mleko i mešati. Kratko sve zajedno ukuvati i fil je spreman.

Krompir iseći na kolutove i kratko ga blanširati, odnosno 3 do 4 minuta prokuvati u ključaloj vodi. Rešetkastom kašikom vaditi iz vode i ostaviti da se ocediti. Ređati u vatrostalnu posudu prethodno podmazanu, sipati nadev, pa još jedan red krompira i preostali nadev.

Po vrhu staviti izrendanu mocarelu ili neki drugi sir po želji. Peći na 200 stepeni oko 40min.

Ova musaka je Izuzetno kremasta i savršenog ukusa.

Ne morate da se držite striktno količine sastojaka. Ova količina je dovoljna za četvoro.

Prijatno!

Marjana Kropf, Građanska redakcija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *