Reditelju Marku Torlakoviću, “Hrabra krojačica” donela nagradu

Reditelj Marko Torlaković, za predstavu Kruševačkog pozorišta “Hrabra krojačica” dobio je nagradu “Slobodanka Caca Aleksić”.

Kroz rad sa mladim glumcima, reditelj je njihove talente za glumu, ali i pevanje i pokret, iskoristio kreirajući razigranu scensku postavku, koja kroz muzičke songove, ples,   kao i   duhovita rešenja, pokazuje maštovit i komunikativan rediteljski pristup prilagođen uzrastu kome je predstava  namenjena – navedeno je u obrazloženju žirija koji je radio u sastavu: Tatjana Peternek Aleksić, Ana Zdravković i Jug Radivojević.

Potrebno je posebno istaći sveukupni utisak studioznosti kojom je Marko Torlaković pristupio režiji ove predstave i tako pokazao stav o neprocenjivoj važnosti pozorišta za decu kakav je imala u svom rediteljskom pristupu i rediteljka čiju nagradu dobija – navodi se u saopštenju.

Inače, reč je o Konkursu koji od 2021. godine organizuje Pozorište „Puž“, koje je Caca Aleksić 1977. godine osnovala sa suprugom Brankom Milićevićem Kockicom. Na sceni u početku male ustanove sa svega 200 mesta, koja je vremenom rasla i dobila status institucije, nastala su antologijska dela teatarskog stvaralaštva namenjenog deci.

N.N.

Foto: Kruševačko pozorište

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *