Protestanti poručili: Pronaći ćemo put do Srbije kakvu želimo i zaslužujemo!

protest 17. avgust

Sa večerašnjeg protesta „Kruševac protiv nasilja“ učesnici su poručili da su zahtevi isti kao na prvim protestima protiv nasilja održanim u tom gradu i da ne odustaju od borbe za „normalnu, pravednu i zdravu Srbiju“.

Okupljenim građanima sa Trgu glumaca obratila se nastavnica srpskog jezika Duška Milosavljević, koja je među građanima koji organizuju protest u Kruševcu.Kazala je da od zemlje koja je trebalo da postane članica Evropske unije, postajemo mesto iz kojeg svi beže.

-Neki nam kažu da je ovo „obojena revolucija“, a mi kažemo da se ona već desila kada je vlast iz 90-tih ponovo zavladala. Samo su presvukli partijske uniforme, promenili partijske značke i evo ih opet. Ova vlast je poput Jahača apokalipse, doneli su pohlepu, doneće rat i glad i mi moramo da se borimo protiv njih.

Milosavljevićka je poručila da se od protesta neće odustati:

Ne odustajemo od normalne, pravedne i zdrave Srbije. Više ne brojimo koji je protest po redu, datumi se menjaju ali naši zahtevi ostaju isti. Šetajući ćemo pronaći put do Srbije kakvu želimo i zalužujemo.

Protestanti su u šetnju krenuli od Trga glumaca kroz glavnu gradsku ulicu, do Spomenika kosovskim junacima, pa ponovo do Trga glumaca gde je večerašnji skup i završen.

Inače, sa protestima protiv nasilja u Srbiji otpočelo se nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila početkom maja.

Građani/ke Kruševca priključili su se protestima 6.maja i od tada se održavaju svakog četvrtka. Naredno okupljanje zakazano je za 24. avgust.

D.P.

2 Comments

  1. Da parafraziram Čerčila:
    Protiv ove koruptivno-mafijaško-nesposobne vlasti moramo se boriti na trgovima, ulicama, u dvorištlima, školama, na rekama, planinama, pijacama….
    Nikada se nećemo predati!

  2. Da parafraziram Čerčila:
    Protiv ove koruptivno-mafijaško-nesposobne vlasti moramo se boriti na trgovima, ulicama, u dvorištlima, školama, na rekama, planinama, pijacama….
    Nikada se nećemo predati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *