Program Kruševačkog pozorišta: „Lepotica i zver“ u premijernom izdanju

Premijernom predstavom „Lepotica i zver“, danas u 18 časova, otvoriće se ovonedeljni repertoar Kruševačkog pozorišta. Reč je o projektu koji je svojevremeno režirao Zoran Lozančić. Ovog puta adaptaciju bajke Šarla Peroa obradio je  Željko Hubač sa potpuno novom ekipom glumaca.

Već sutradan, tačno u podne, na programu je još jedna dečja predstava „Alisa u zemlji drveća“. Komad je rađen prema poemi Jovana Ristića „San o drveću“, reditelj je Aleksandar Pejaković, a reč je o novoj pozorišnoj formi, bez teksta, satkanoj od senki i scenskih manevara. U ovom obliku predstava se može gledati i razumeti na bilo kom mestu na planeti.

Jedan od najgledanijih igrokaza iz novijeg repertoara „Pidžama za šestoro“ na programu je u sredu u 20 časova, a u istom terminu u četvrtak 14. marta, biće izveden komad „Crveno“. Obe predstave režirao je Vladimir Popadić.

Vikend program takođe će otvoriti adaptirana bajka „Aladin“ po tekstu Spasoja Ž. Milovanovića u subotu u 12 časova, a poslednji dan u nedelji rezervisan je za predstavu „Sile u vazduhu“ sa Biljanom Nikolić i Dejanom Tončićem u glavnim ulogama. Specifična priča o taksisti koji vodi dvostruki život je diplomski rad rediteljke Jovane Krstić, a počinje u 20 časova.

N.N.

Foto: Kruševačko pozorište

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *