Proglašeni pobednici festivala „Čkaljini dani“

Međunarodni festival akademskih predstava „Čkaljini dani“ okupio je, u takmičarskom programu, šest predstava koje su pripremili akademci iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, pobednici su proglašeni, a nagrade će dobitnicima biti naknadno uručene.

Odlukom stručnog žirija kojim je predsedavao glumac Toma Trifunović, uz učešće glumice Ljiljane Đoković i kulturologa dr Vladimira Paunovića, priznanja za najbolje glavne uloge pripala su: Isidori Davidović iz Banja Luke za ulogu Hekabe u istoimenoj predstavi i Avramu Cvetkoviću iz Zvečana za ulogu Ivana Karamazova u predstavi “Veliki inkvizitor”.  

Shodno programu koji su osmislili Kulturni centar Kruševac i Pozorište “Čkalja” dodeljene su i dve specijalne nagrade. Najpre specijalna nagrada za uspešnu partnersku igru u predstavi “Dragi tata” Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo Anastasiji Dunjić i Isi Osmiću, a zatim i specijalna nagrada za efektnu realizaciju i scensko rešenje za ulogu kokoške Anji Radovanović u predstavi ” Životinjska farma” Akademije umetnosti u Beogradu.

Odlukom žirija posebna pohvala dodeljena je Pozorištu “Čkalja” za revijalnu predstavu “Bora Šnajder” odigranu na otvaranju Festivala i uspešnu organizaciju prvih “Čkaljinih dana “. Nagrade, plakete i zahvalnice učesnicima, saradnicima i donatorima biće naknadno uručene na prigodnoj svečanosti.

N.N.

Foto: Kulturni centar Kruševac i Pozorište “Čkalja”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *