Izbori: Proglašena lista koalicije okupljene oko naprednjaka, predvode je Gašić, Nenezić i Palurović

Gradska izborna komisija proglasila je izbornu listu „Aleksandar Vučić – Kruševac ne sme da stane“ istoimene koalicije u kojoj su, uz Srpsku naprednu stranku, Partija ujedinjenih penzionera, SDPS Rasima Ljajića te stranka Zdrava Srbija – Milan Stamatović.

Listu predvodi Bratislav Gašić, donedavni ministar policije. Na drugom mestu je Miloš Nenezić, generalni direktor „Trajal korporacije“, koji je na listi kao nestranačka ličnost.

Treće mesto na listi za odbornike zauzima donedavna gradonačelnica Jasmina Palurović, iza nje je Boban Kostić, doktor poljoprivrednih nauka, a na petom mestu je Rada Joksimović- Zmejkoski, specijalista radiologije.

Slede bivši poslanik SNS-a Ivan Manojlović, direktorka JKP Kruševac Snežana Radojković, direktor Specijalne bolnice Ribarska banja Dušan Šokorac.

Svi oni su članovi Srpske napredne stranke.

Na devetom mestu je Dragan Anđelković, veterinarski tehničar, za koga je navedeno da je nestranačka ličnost. Isto piše za Ljiljanu Maksić, nekadašnju poznatu rukometašicu, koja je na desetom mestu.

Na listi među 70 kandidata za odbornike je još jedna nestranačka ličnost, trener Marko Tomić, koji je na 19. mestu.

Lokalni koalicioni partneri, Partija ujedinjenih penzionera, SDPS Rasima Ljajića te stranka Zdrava Srbija – Milan Stamatović, dobili su po jednog odborničkog kandidata na ovoj listi.

Inače, lista koalicije okupljenje oko SNS-a prva je proglašena za lokalne izbore u Kruševcu.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *