Izbori: Proglašena izborna lista koalicije „Srbija protiv nasilja“ za lokalne izbore

Srbija protiv nasilja, Odjek.rs

Gradska izborna komisija proglasila je Izbornu listu Koalicije „Srbija protiv nasilja – dr Branislav Bata Andrić“, za učestvovanje na lokalnim izborima, koji se održavaju 17. decembra.

Listu predvodi dr Branislav Bata Andrić, koji je nestranačka ličnost i kandidat ove liste za gradonačelnika Kruševca.

Lokalna koalicija „Srbija protiv nasilja“ je povodom proglašenja liste saopštila da Kruševljani, glasajući za tu listu biraju uređenje parking mesta, novi vrtić na Bagdali, mobilne seoske ambulante i apoteke,  stambeno preduzeće i krov nad glavom, besplatne užine i udžbenike za sve đake.

Među prioritetima ove koalicije takođe su, kako je saopšteno, formiranje gradskog Fonda za lečenje teško bolesne dece, dobijanje ugovora za stalno i ukidanje ugovora o privremenim i povremenim poslovima za radnike gradskih preduzeća i ustanova,  obračun sa lokalnom korupcijom i kriminalom, vraćanje otete i otuđene gradske imovine, osnivanje gradske poljoprivredne zadruge, pokretanje muzičkog festivala.

Pomenuta koalcija obećava i isplatu dugovanja bivšim radnicima gradskih preduzeća, gradski servisni call centar za rešavanje komunalnih i infrastrukturnih problema koji radi non-stop te da će rukovodstvo grada uvek biti dostupno Kruševljanima.

Srbija protiv nasilja, Odjek.rs
Predstavnici Koalicije pred predavanje liste / FOTO: Koalicija Srbija protiv nasilja

Koalicija najavljuje da će još mnoga, za život građana važna rešenja, predstaviti tokom kampanje.

Nosilac lokalne liste i kandidat za gradonačelnika, dr Branislav Bata Andrić, prilikom predavanja liste se zahvalio onima koji su dali potpis i svima koji su to želeli, ali nisu stigli.

Moji Kruševljani su se umorili od  ove vlasti, kao što sam se i ja umorio, i vreme je da je 17. decembra pošaljemo u zaborav zauvek – rekao je on.

Iza njega je na listi Katarina Panić, po struci diplomirani novinar – politikolog, predstavnica Stranke slobode i pravde, na trećem mestu je diplomirani ekonomista Predrag Petronijević iz Narodnog pokreta Srbije, a na četvrtom diplomirana pravnica Goranka Vilimanović, predstavnica Demokratske stranke.

Na petoj poziciji je dr Vladimir Savić, kao predstavnik sindikata Sloga, sledi inžinjerka organizacije rada Desanka Miletić  iz Narodnog pokreta Srbije te profesorka srpskog jezika i književnosti Dušanka Milosavljević, iz stranke Srbija centar.

Predstavnik Stranke slobode i pravde Boban Jovanović, po struci profesor, je na osmoj poziciji, privatni preduzetnik Milovan Đurišić, član Novog lica Srbije je na devetom, a diplomirani inžinjer poljoprivrede Srđan Milivojević iz Demokratske stranke je na desetom mestu.

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ podnela je punu, odnosno listu sa 70 imena, koliko je, inače odborničkih mesta u Skupštini grada Kruševca.

Kompletnu listu pogledajte ovde https://www.rik.parlament.gov.rs/extfile/sr/files/additionalDocuments/346/654/%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%20%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%99%D0%B0%20-%20%D0%B4%D1%80%20%D0%91%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%20%D0%91%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%90%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B8%D1%9B.pdf

Lokalnu koaliciju“Srbija protiv nasilja” čine lokalni odbori Stranke slobode i pravde, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke,  Novog lice Srbije, Pokreta slobodnih građana, stranke Zajedno, stranke Srbija centar (SRCE) i sindikata Sloga.

Gradska izborna komisija je prethodno proglasila dve liste, listu koalcije okupljene oko Srpske napredne stranke i listu koalcije Socijalističke partije Srbije i Jedistvene Srbije.

J.B.

FOTO: Koalicija “Srbija protiv nasilja”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *