Prođe još jedan vašar u Kruševcu

Visoke temperature nisu sprečile naše sugrađanke i sugrađane da danas posete Vartolomejski vašar koji se već tradicionalno organizuje u Aerodromskoj ulici u Kruševcu. Prodavci kažu da je, bez obzira na bogatu ponudu , bilo više šetača nego kupaca.

Nisu vašari što su nekada bili, mnogo manje se kupuje. Nema ni one atmosfere kao nekada, ringišpili, miris pečene prasetine, šatori iz kojih se čuje živa muzika, šibicari koji beže kad naiđe policija, sve ono što vašar čini vašarom. Nekada je bilo mnogo zanimljivije, događaji sa vašara su se dugo prepričavali– priseća se naša sugrađanka Snežana koja već decenijama prodaje čarape i veš na vašarima.

UJutru i uveče gužva, oko podne nije bilo kupaca

Iako možda atmosfera nije bila „kao na vašaru“, ponuda robe je bila dobra, na tezgama je bilo garderobe, veša, zavesa, drvenarije, posteljine, balona za helijumom, liciderskih srca… Prodavci kažu da prodaja ipak nije bila dobra, da je bilo više šetača nego kupaca, te da su se pazarile uglavnom neke sitnice.

Bogata ponuda, prodaja loša

Vašar koji se u Kruševcu već tradicionalno organizuje na svetog Vratolomeja, drugi je po redu u ovoj godini. Naredni je na Svetog Iliju (2. avgusta) a poslednji u godini je na Malu Gospojinu, 21. septembra.  

Foto: Danijela Majdevac 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *