Prilika za mlade: Besplatna akademija preduzetništva

Akademija preduzetnštva je besplatan program koju Asocijacija za afirmaciju kulture organizuje već četvrtu godinu za redom, pod pokroviteljstvom NCR Fondacije, a u okviru koje odabrani mladi ljudi rade na razvoju svoje preduzetničke ideje i biznis plana. Program traje šest meseci.

Prošlogodišnja pobednica Akademije preduzetništva je Hristina Lazarević Milošević iz Kragujevca, čija je aplikacija “Izbegni aditive” ostvarila ogroman uspeh, i danas ima uspešan biznis i prisutna je u preko 170 zemalja.

-Aplikacija „Izbegni aditive“ je rezultat mog rada i predanosti, a namenjena je svima koji žele da budu informisani o aditivima u hrani i piću koje konzumiraju. Već smo ostvarili izuzetan uspeh, sa trenutnih 50 hiljada korisnika koji je aktivno koriste. Šest meseci sam sa stračnjacima iz različitih oblasti na Akademiji preduzetništva učila i odmah primenjivala znanje na razvoj biznis modela– navodi ona.

Predavači na ovogodišnjoj akademiji biće stručnjaci iz različitih oblasti preduzetništva, a polaznici će imati priliku čuti iskustva i savete onih koji su već prošli put do uspeha.

Pomoći ćemo im da se odvaže i pokrenu svoj biznis. Cilj ovog projekta je da podstaknemo ekonomski razvoj kroz osnaživanje mladih, buđenje preduzetničkog duha, oslobađanje potencijala i inovacija, kao i razvoj znanja, veština i formi konkurentnog korišćenja digitalnih alata i savremenih poslovnih procesa. NCR Fondacija je prepoznala važnost ovog projekta, i već drugu godinu pruža veliku podršku Akademiji. To nam omogućava da proširimo obim i kvalitet obuke u okviru Akademije preduzetništva, i mladima pružimo priliku da razvijaju praktične veštine, stvaraju mreže i ostvare svoje preduzetničke ambicije  rekao je Andrej Balanč, osnivač i izvršni direktor ASK.

Akademija preduzetništva organizuje se pod sloganom ‘’Otvori vrata mogućnostima”.

Akademija nema samo edukativnu svrhu već  je i inkubator znanja i dobrih poslovnih praksi, platforma za lansiranje budućih lidera i preduzetnika, mesto gde se rađaju ideje, podržava inovacija te gradi budućnost preduzetništva u Srbiji– navode u ASK.

Zainteresovani se mogu prijaviti  na www.akademijapreduzetnistva.rs , do 16. januara.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *