Preventivni pregledi ponovo u nedelju

Sutra (7.aprila) kruševački Dom zdravlja organizuje prevetivne preglede na koje će, kao i do sada, građani moći da dođu bez zakazivanja i bez overene zdravstvene knjižice. Akcija će trajati od 8 do 16 časova.

U okviru ove nedelje planiranih preventivnih pregleda sugrađani će moći da provere nivo šećera u krvi i lipidni status ( holesterol i trigliceride) u laboratoriji na prvom spratu Dijagnostičkog centra.

Istog dana, na četvrtom spratu Dijagnostičkog centra, uz obavljen lekarski pregled, ardiće se EKG i merenje krvnog pritiska. Pacijenti kod kojih postoji sumnja na neko kardiološko obolenje, biće prosleđeni na dalju dijagnostiku, odnosno, kod interniste.

U ponedeljak, Polivalentna služba Doma zdravlja i Zavod za javno zdravlje, od 11 do 13 časova, organizovaće na Bagdali akciju merenja krvnog pritiska i šećera i krvi, te vežbanje sa fitnes instruktorima za sve one koji budu došli da provere svoje zdravlje ali i za ostale koji se u tom peridou budu zatekli u ovom parku.

Istog dana, od 13 do 14 časova, u Osnovnoj školi „Dragomir Marković“ biće organizovan turnir u košarci, kada će svi koji dođu moći da izmere krvni pritisak.

Iz Doma zdravlja pozivaju sugrađane i sugrađanke da dođu i iskoriste priliku da bez zakazivanja i zdravstvene knjižice provere svoje zdravlje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *