Premijera “Bore Šnajdera” uvod u Festival posvećen Čkalji

Druga ovogodišnja premijera Pozorišta “Čkalja”, predstava “Bora Šnajder” biće  uvod u Međunarodni festival akademskih pozorišta – „Čkaljini dani”, koji se održava od 23. do 31. marta. Tim povodom, u ime organizatora, novinarima su se obratili Lidija Užarević, urednik programa Kulturnog centra Kruševac i Ivan Bogićević, producent u pozorištu “Čkalja”.

– Želeli smo da Festival otvori predstava koja je u duhu smeha i humora, tematike koju je Čkalja promovisao celog života – istakao je Bogićević. – Iz tog razloga opredelili smo se za komičnu adaptaciju teksta Aleksandra Ace Popovića, “Bora Šnajder”, ne samo što pruža ugao pogleda na istorijske događaje sa stanovišta jednog običnog čoveka u srcu turbulentnih društvenih promena, već je komična u duhu Popovićevog pisanja.

U sklopu najave organizatori su napomenuli da ova uverljiva predstava istražuje njegove lične izazove, hrabrost i odlučnost u suočavanju sa problemima, od ranih koraka u političkom svetu do njegovog značajnog uticaja na istorijske okolnosti.

Predstava “Bora Šnajder” na programu je u subotu, u 20 sati, u Beloj sali KCK. Glavna uloga poverena je Stefanu Markoviću, a prateće likove tumače Jovan Jevtić, Anđela Petrović, Vuk Simović i Petra Zamboni.

Ulaz je slobodan.

Inače, Festival se nastavlja u ponedeljak, 25. marta, tribinom “Decentralizacija kulture”. Od utorka, 26. marta, do nedelje, 31. marta, svake večeri od 20 sati u Beloj sali KCK biće igrane predstave Akademija umetnosti iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

N.N.

Naslovna foto: Dimitrije Petković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *