Pregršt ideja na susretu Odjek mladih!

Odjek mladih, Odjek.rs

Brojne predloge, sugestije, pitanja, dobili smo od mladih sugrađana/ki.

Naša redakcija čula je njihova razmišljanja, podelili su sa nama nedoumice, a određena pitanja osvetlili su nam iz svog ugla. Susret koji je Odjek.rs organizovao sa mladima zaista je bio plodonosan. Dobili smo nove ideje i upoznali mlade koji primećuju dešavanja oko sebe.

Mladi su predložili da što više pažnje posvetimo njihovim uspešnim vršnjakinjama i vršanjcima. Napomenuli su da bi bilo interesantno pisati i o „običnim“ srednjoškolcima, onima koji ustvari čine većinu, da se čuje kako provode dan, šta im se dešava, šta ih muči.

Učesnici našeg susreta su primetili da u gradu ima dosta ulica koje su u lošem stanju ili da, nakon završenih radova, ostaju rupe koje mesecima niko ne zakrpi.

Odjek mladih, Odjek.rs
Detalj sa susreta sa mladim / FOTO: Odjek.rs

Kao jednu od tema naveli su nedostatak kvalitetnog bioskopa, postavivši istovremeno pitanje postojećeg bioskopa i razloga zbog kojih najpopularniji filmovi često u Kruševcu ne igraju.

Mladi su, imajući u vidu da je Kruševac grad glumaca, pitali zašto nema više gostujućih predstava i da li bi mogao da se organizuje pozorišni festival koji bi okupio kvalitetne predstave iz cele zemlje.

Primetili su, takođe, da autobuski polasci iz pojedinih sela nisu usklađeni sa početkom ili krajem školskih časova, pa mnoga deca ili kasne ili predugo čekaju na autobus.

Loša autobuska veza je, kako su dodali, prema Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, a njihovo pitanje je zašto je tako, ako znamo da mnogo mladih iz Kruševca studira u tim gradovima.

Predložili su da se bavimo životom mladih na selu, da osvetlimo kako izleda biti poljoprivednik, da li se od toga može živeti i kako bi mogao da se unapred položaj te grupacije mladih.

Kao jednu od zanimljivih tema naveli su nedostatak honorarnih poslova u Kruševcu.

Spremni su, kako su nam rekli da, u skladu sa svojim mogućnostima, učestvuju u pripremi nekih od navedenih tema.

Nadamo se da će njihove ideje i razmišljanja na ovaj način odjeknuti.

Vas, ostale mlade, pozivamo da se pridružite našoj inicijativi Odjek mladih. To možete učiniti dolaskom na naše susrete sa mladima, na koje pozivamo preko našeg portala i društvenih mreža ili slanjem poruke na mejl info@odjek.rs.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *