Predstavljamo naše košarkaše, najbolje u centralnoj Srbiji

Napredaj juniori, Odjek.rs

Juniorski tim košarkaškog kluba “Napredak junior” postao je prvak regiona Centralne Srbije osvojivši titulu bez ijednog poraza u sezoni, što je, moglo bi se reći, istorijski uspeh ovog kluba.

–  Istorijski uspeh, slobodno možemo reći, za naš klub, posebno tome ide u prilog činjenica da su momci titulu osvojili bez ijednog poraza. Ostaće im uspomena na finalnu utakmicu celog života jer su uspeli, iako su gubili tokom utakmice,  da se zbog jačine njihovog karaktera koji sam kao njihov trener prepoznao i ranje, izbore i ostvare pobedu – istakao je trener juniorske selekcije “Napredak Juniora”, Bratislav Knežević.

Šampionski tim čine mladi košarkaši: Milosavljević Andrej, Petrović Dimitrije, Ristić Aleksandar, Čolić Predrag, Milosavljević Mladen, Vitorović Ognjen, Krstić Petar, Mitrić Đorđe, Pavić Luka, Basailović Dimitrije, Milovanović Miljan, Živković Vukašin, Nikolić Ognjen, Zajić Vukašin, Zorić Lazar, Blažić Aleksa, Živković Luka, Kanić Bogdan, Obradović Dario, Stevanović Dimitrije, Paunović Lazar, Simić Mladen, Ivanović Vojin, Stanojević Aleksai kao dvojica najmlađih Živadinović Todor i Jončić Milan.

Ova selekcija titulu je osvojila prvi put od kada Klub postoji, od 2016. godine. U svojoj karijeri, dugoj dvadest šest godina, Knežević je osvajao mnoge titule kako sa starijim tako i sa mlađim selekcijama, ali ovaj rezultat je nezapamćen.

Napredaj Juniori,Odjek.rs
Radost zbog titule / Foto: privatna arhiva

Finalna utakmica odigrana je na neutralnom terenu u Vrnjačkoj Banj, protiv ekipe “Prve petoletke” iz Trstenika, a završena je rezultatom  71:69.

Mladi košarkaš Aleksandar Ristić kazao je za naš portal da su se svi igrači trudili tokom cele sezone jer im je cilj bio da budu prvi, u čemu su i uspeli.

Napredak juniori,Odjek.rs
Juniorsku ekipu ove sezone činili su igrači rođeni 2005. i 2006. godine/ Foto: Odjek

Zadovoljsvo zbog osvajanja prvog mesta u regionu nije krio ni Petar Krstić:

Trudili smo se svi tokom cele sezone, dali sve od sebe, a najbolje smo se pokazali kada smo uspeli da preokrenemo rezultat u našu korist, gubili smo sa više od deset razlike i ostvarili pobedu.

M.M.D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *