Predstava “Svi ti usamljeni ljudi” uskoro pred publikom u Kruševcu

U prostorijama Alternativnog kulturnog centra “Gnezdo”, u sredu 25. oktobra, biće predstavljen projekat  Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju iz Zrenjanina “CEKOM”.  

Reč je o predstavi “Svi ti usamljeni ljudi”. Specifični performans sa brojnom glumačkom ekipom  počinje u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Postavka je nastala kroz kreativni dramski proces, a govori o emocionalnom stanju usamljenosti i njenim uzrocima.

Priča prati mladu devojku Merimu koja, zbog gubitka bliske osobe, sve više se prepušta stanje tuge i usamljenosti. Radnja se dešava tokom jedne noći, koja će se ispostaviti kao trenutak spoznaje i prihvatanja.

Organizatori napominju da su temu usamljenost prepoznali kao veoma važnu, naročito kod mladih osoba, sa ciljem da se o njoj više govori. Lični materijal aktera u predstavi utkan je u priču koja stanje usamljenosti sagledava sa emocionalnog, mentalnog i socijalnog aspekta.

Gostovanje u Kruševcu je segment festivala “Na sopstveni pogon”, koji je osmislila Asocijacija “Nezavisna kulturna scena Srbije”.

Tekst, režiju potpisuje Predrag Karanjac, producent i mentor je Smiljana Tucakov. Njih dvoje su proces stvaranja predstave vodili još sa Nedom Kovač i Bobom Vidrićem.

Ulogu Merime igra Aleksandra Kiš. U ostalim ulogama igraju Milica Tucakov, Mara Vidaković, Dunja Lakatuš, Magdalena Mihajlov, Milica Graovac, Ognjen Kovač, Nemanja Mudrić i Kristina Adamov.

N.N.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *