Predstava ,,Sedam Snežana i patuljak” zatvorila takmičarski deo FeŠT-a

FeŠT, OŠ Jovan Jovanović Zmaj, Odjek.rs

Predstavom ,,Sedam Snežana i patuljak”, koju su izveli učenici Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj”, zvanično je završen takmičarski deo FeŠT-a. Dramsku sekciju ,,Zmajevi” vodi nastavnica srpskog jezika i književnosti, Nevena Smiljković, koja je režirala ovu predstavu.

FeŠT, OŠ Jovan Jovanović Zmaj, Odjek.rs
Detalj iz predstave / Foto: Luka Kijačić

Proces rada je bio zanimljiv. Imali smo podeljene uloge, deca su glumila, ja sam se bavila režijom, svi zajedno scenografijom, moj učenik Strahinja se bavio muzikom i svetlima. Dramski tekst napisao je Tode Nikoletić. Imali smo tri teksta, pa smo zajedno čitali i odabrali ovaj tekst, jer se deca tu najbolje snalaze. Imali smo svakodnevne probe, radili smo po jednu scenu svakog dana, pa smo sklopili celinu.

Posebno se radilo sa učenicima čije su uloge istaknutije u predstavi, ali je bilo i zanimljivo. Deca su veoma srećna, to mi je bio i cilj, opušteniji su, dali su svoj maksimum i lepo su se proveli. Takođe, cilj je bio da nauče šta je pozorište, scena i da uživaju u radu – ističe profesorka Nevena Smiljković.

FeŠT, OŠ Jovan Jovanović Zmaj, Odjek.rs
Profesorka Nevena Smiljković / Foto: Luka Kijačić

Podsećamo, 8. maja u 12 časova, je poklon predstava ,,Ružno pače” u Kruševačkom pozorištu, posle koje će biti dodela nagrada i svečano zatvaranje Festivala školskog teatra.

Festival je trajao devet dana, a stručni žiri činili su: Lidija Užarević, predsednik žirija i dramski urednik Kulturnog centra, Zorica Duković, profesor dramske umetnosti i Danica Petrović, diplomirana glumica.

Tekst i foto:Luka Kijačić

Uredila: Jelena Božović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *