Požar na deponiji pod kontrolom, nema opasnosti po zdravlje ljudi

deponija srnje, odjek.rs

Požar koji je prošle nedelje izbio na deponiji u Srnju još uvek nije potpuno saniran. Dim koji se i dalje pojavljuje, nasipa se zemljom. Nadležni kažu da je reč o belom dimu koji nije opasan po zdravlje ljudi.

U JKP Kruševac navode da su odmah nakon izbijanja požara, koji se dogodio u noći između četvrtka i petka, na teren izašle sve nadležne službe, da požar još uvek nije u potpunosti saniran, ali da je situacija pod kontrolom, te da se sve čini da se problem što pre reši.

-Na gašenju požara angažovana je Vatrogasno spasilačka jedinica a na raspolaganju je bila i mehanizacija ovdašnjih javnih preduzeća i privatnih kompanija. Teren su obišli predstavnici lokalne samouprave i ekološki inspektor. Beli dim koji se trenutno širi posledica je isparavanja sagorevanja ostataka komunalnog otpada, vlage usled kiše koja je pala kao i niskog vazdušnog pritiska- kazala je Snežana Radojković, direktorka JKP Kruševac.

Deponija „Srnje“ nalazi se severno od Kruševca, na 6, 5 km od tog grada. Od seoskih naselja Srnje i Velika Kruševica udaljena je 1,4 km, odnosno, 1,2 km od sela Padež. Sama deponija zauzima površinu od oko 20 hektara.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *