Povodom Dana mladih tribina, koncerti, izložba

Međunarodni dan mladih

Grad Kruševac, odnosno Kancelarija za mlade i Savet za mlade, povodom Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta, pripremili su dvodnevni program.

Obeležavanje Međunarodnog dana mladih počinje 11. avgusta tribinom o temi „Mentalno zdravlje – spoznaj sebe, izrazi se“. Tribina počinje u 12 časova, održava se u Regionalnoj privrednoj komori, a namenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola.

Istog dana, u 21 sat koncert će održati učenici Muzičke škole „Stevan Hristić“, a potom u 22 sata pevačica Edita. Koncerti se održavaju u delu Topličine ulice, od Vidovdanske do Kosančićeve.

Takođe, 12. avgusta u 10 sati će, na Trgu Kosturnica, biti otvorena četvrta izložba radova mladih Kruševljana na autobuskim stajalištima.

Inače, Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija krajem 1999. godine, a prvi put je obeležen 2000. godine.

Ideja je da se tog dana skrene pažnja na pitanja mladih širom sveta, a organizuju se programi neformalnog obrazovanja, koncerti, radionice, kulturne manifestacije i tribine.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *