Potvrđeno: Gradonačelnica Jasmina Palurović podnela ostavku

Skupština Grada Kruševca, Odjek.rs

Kruševac je među gradovima u kojima će se u decembru, uz vanredne parlamentarne, održati i vanredni loklani izbori.

Naime, u Gradskoj upravi Kruševac je za portal Odjek.rs potvrđeno da je gradonačelnica, Jasmina Palurović, Skupštini Grada Kruševca podnela ostavku na to mesto.

Gradonačelnica Jasmina Palurović, Odjek.rs
Gradonačelnica, Jasmina Palurović / FOTO: krusevac.ls.gov.rs

Ostavka je, kako saznajemo, podneta još 28. septembra, kao što su učinili i mnogi gradonačelnici i predsednici opština u Srbiji,  ali do sada nije bila potvrđena medijima.

Vanredni izbori parlamentarni, pokrajinski, beogradski i lokalni, u određenim gradovima i opštinama, očekuju se nakon što je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, 27. septembra, najavio takvu mogućnosti.

Inače, predstavnici šest lokalnih odbora opozicionih stranaka u Kruševcu i sindikata „Sloga“ su 5. oktobra, na Trgu glumaca potpisali Sporazum o saradnji na predstojećim lokalnim izborima.

Sporazum su potpisali predstavnici Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, Stranke Srbija Centar, Socijaldemokratske stranke Srbije, Narodnog pokreta Srbije, stranke Novo lice Srbije te sindikata „Sloga“.

Opozicija, Sporazum, Odjek.rs
Opozicija u Kruševcu potpisuje Sporazum / FOTO: Odjek.rs

Tada su objasnili da Sporazum podrazumeva tehničku saradanju, ali ne znači formiranje predizborne ili postizborne koalicije.

U Kruševcu su se tokom prethodna tri meseca, od 6. jula do 28. septembra, upravo na Trgu glumaca, svakog četvrtka, održavala okupljanja u okviru protesta „Kruševac protiv nasilja“.

Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović je od 2012. do 2014. godine bila odbornica u Skupštini grada i predsednica Saveta za budžet i finansije. Od aprila 2014. godine do juna 2016. godine bila je zamenica gradonačelnika Kruševca, a od juna 2016. godine do decembra 2017. obavljala je funkciju predsednika Skupštine Grada Kruševca. Tada je na funkciji gradonačelnika zamenila preminulog Dragija Nestorovića.

Podsetimo da u Skupštini Grada Kruševca koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke ima ubedljivu većinu, kojoj pripada 62 odbornika, od ukupno 70 odbornika.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *