Postavlja se novogodišnja rasveta, nabavka nove – dogodine

rasveta, Odjek.rs

Javno komunalno preduzeće Kruševac postavlja dekorativnu, novogodišnju rasvetu koja bi, kako navode u tom preduzeću, trebalo da zasvetli oko 20 decembra.

U odgovorima JKP-a na naše pitanje, koje smo dobili od čitalaca, navedeno je da ove godine, kao ni prošle, nisu kupovani novi elementi dekorativne rasvete.

Novac za nabavku dekorativne rasvete je, prema odluci Privremenog organa Grada, donetoj nedavno, predviđen za 2024. godinu. Prema toj odluci predviđeno je da se naredne godine iz budžeta Grada za te namene izdvoji 25 miliona dinara.

Podsetimo da je skoro 24 miliona dinara za kupovinu novogodišnje rasvete iz budžeta Grada izdvojeno 2021. godine, a isto toliko i 2020. godine, dok je 2019. godine bilo opredeljeno 15 miliona dinara.

rasveta, Odjek.rs

Deo novogodišnjih figura već je postavljen, dok se preostale postavljaju ovih dana.

Planirane lokacije su, između ostalog: Deda Mraz sa irvasom kod Lidla, irvas i sanke na Fontani u centru, cilindri na Trgu mladih, crvena kugla u centru kod Maksija, poklon na Kosturnici, bela kurla i brod na Trgu fontana, crvena kugla u kružnom toku kod Konaka, irvas kod aviona, meda u kružnom toku kod Merkura, dvorac u Zakićevoj ulici…

Takođe, dvorac sa foteljom je ispred zgrade Kocke, kristalni dvorac na Trgu mladih, Deda Mraz ispred Gradske uprave, voz na platou ispred Doma sindikata…

Ukupno će biti postavljeno 29 dekorativnih figura.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *